Triston, de vader van Tigri en Alana, op de keuring

Tigri komt uit hetzelfde nest van Alana en is de tweede in de rij van twaalf puppy’s. Ze is dus ook geboren op 23 januari 2016. In tegenstelling tot onze reu Salomon hebben Alana en Tigri geen bekende stamboom. Zij werden gekeurd door erkende keurders op de Alanodag van 12 september 2015. Het zijn rasechte Alanos. Ook de documenten van de fokker van hun ouders bevestigen dit.

Toch is ze totaal verschillend van haar zus zowel in uiterlijke als karakteriële kenmerken. Tigri is gestreept, lichtbruin-zwart met hier en daar witte stipjes.  Ze is fijn en vrij tenger maar de rasverhoudingen kloppen.  Ze heeft een zeer doorgedreven jachtinstinct en is ontzettend snel en wendbaar. Ze kan zeer hoog en ver springen en beweegt zich als een tijger. Ze kan zonder moeite in bomen klimmen.

Daarnaast is ze een uitgesproken leider en zeer dominant. Ze leidt de roedel en bepaalt de plaats van de andere honden. Regelmatig stelt ze orde op zaken. Ze heeft een vaste en consequente hand nodig van haar baas en dit lukt bij ons zonder problemen. Ze is ook getraind op stem en volgt alle bevelen op, zij het soms met lichte tegenzin. Thuis houdt ze alles in de gaten; van buiten af volgt ze wie er thuis is en wie niet.

Er wordt gezegd dat de Alanos durven in de ogen kijken van de duivel, ik geloof dat zij dit kan. Niettegenstaande haar sterk en soms koppig karakter is ze zeer aanhankelijk en lief naar haar baas en wijkt geen meter van onze zijde als we gaan wandelen.