Fokbeleid

Salomon en Tigri

Door de aankoop van Alana en Tigri in 2016 maakten we onverwachts kennis met een zeldzaam maar zeer nobel ras. Vooral de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de Alano deed ons beslissen om een stamboek reu aan te kopen en te fokken.

Een Alano is pas volgroeid op de leeftijd van twee en half jaar, daarom is het voor de vrouwelijke honden aan te raden om te wachten tot die leeftijd bereikt is om te kweken. De mannelijke Alano’s zijn zeer vroeg vruchtbaar en dit heeft Salomon bij ons al bewezen. Toen Tigri loops werd hebben we de natuur zijn gang laten gaan tussen onze beide honden. Tigri is drachtig en de bevalling wordt verwacht rond half september 2018.

Wij zijn van plan om de pups te verkopen en denken daarbij aan goede kandidaten. Gezien het karakter en de lichaamsbouw van de Alano Espagñol moet men als nieuwe eigenaar toch rekening houden met volgende aspecten:

  • Alano’s kunnen perfect in huis leven maar daarnaast hebben ze voldoende ruimte en beweging nodig;
  • Ze kunnen goed overweg met kinderen;
  • Ze hebben nood aan een dominante eigenaar, die zijn hond in goede banen kan leiden;
  • Alano’s hebben iemand nodig die hun gedrag instinctief begrijpt, dus het is aan te raden dat je een basiskennis hebt over honden;
  • Maar bovenal zoeken we een goede en warme thuis voor deze eerlijke en lieve honden.

Wie interesse heeft kan steeds vrijblijvend met ons contact opnemen via ons contacformulier.