Alana is geboren op 23 januari 2016 bij Maria del mar Fojon y Martinez en Manuel Angel Sanmartin Rey, een Spaanse familie die in België woont. Zij is de eerst geborene in een nest van twaalf puppy’s. Ze is overwegend zwart met bruine tinten op de borst en de poten. Haar ouders zijn Triston en Lulu. Deze honden werden aangekocht bij een kweker in het Spaanse Aragon.

Alana is zeer speels, niet dominant en heeft een zacht karakter.  Ze houdt van ravotten en zwemmen. Ze is onderdanig aan haar zus Tigri, die de roedelleider is. Alana is zeer gehoorzaam aan haar baas, ze is getraind op de stem en volgt perfect alle commando’s op. Zij werkt op onze kleine boerderij en helpt om de dieren samen te drijven. Ze houdt van aandacht, is graag bij mensen aanwezig en sociaal met andere honden.  Het is een echt roedeldier.

Alana is krachtig gebouwd en kan zeer vlug rennen; konijnen en hazen zijn niet veilig in onze velden. Ze kwam bij ons samen met haar zus Tigri toen ze zeven weken oud was. De opvoeding verliep zonder problemen alsook de zindelijkheidstraining.