Alano Espagnol pups – Te koop!

3 teefjes, 2 reutjes

Geboren 18/4/2022

Voor alle info bel Julie : +32 470 95 12 68
Of Marijke: +32 472 83 18 12

Met veel liefde omringd tijdens hun eerste levensweken.

#elcaminodelalano

Neem gerust ook een kijkje verder op deze website van onze kleine kennel voor meer informatie over het ras, of zie beschijving hieronder:

De Alano is een mythisch ras, bijzonder zeldzaam en oud. De Alano is een ras op zich. Het is de basis van het ontstaan van vele honden van het molosser type.

Zijn karakterevenwicht en zijn grote gezelligheid (ook met soortgenoten) zijn kenmerkend voor het ras en maken het een gemakkelijke metgezel in de omgang, een uitzonderlijke familiehond, verdrievoudigd als een uitstekende werker.

Er is geen gezondheidsprobleem te betreuren in het ras dat zeer robuust is. De levensverwachting is 12-14 jaar. De Alano is een rustieke hond die probleemloos buiten kan leven.

Omdat hij geen korte/platte snuit heeft en vooral hangende lippen zoals de Boxer, behoort hij niet tot de “kwijlende rassen” en heeft hij geen last van loopsheid/ademhalingsproblemen.

Hij is een volhardende hond, dynamisch maar attent. Heel dicht bij zijn familie, maar niet opdringerig of uitbundig.

Zijn krachtige structuur, maar lichter/getraceerd dan die van de Cane Corso, zorgt voor een grote mobiliteit en capaciteit voor actie.

Kleine blaffer, rustig thuis, aanhankelijk en zachtaardig met jong en oud. Hij is niet koppig.

Fysiek onderscheidt hij zich door een intense blik en katachtige looks die heel specifiek zijn voor het ras. Zijn “katten”-bewegingen zijn ook beroemd en geregistreerd, zelfs in de officiële standaard.

Hij heeft een groot leervermogen en uitstekende vaardigheden als werkhond, waarbij hij functionaliteit, schoonheid en een voorliefde voor inspanning combineert met een aangeboren gehechtheid aan mensen.
In België wordt het ook al enkele jaren gebruikt om bejaarden en gehandicapten te bezoeken.